Burrata z grillowanymi warzywami

bez mięsa

Burrata z grillowanymi warzywami

Jump to recipe

Czy jest to jedno z najszybszych dań jakie opublikowałam na blogu, bardzo możliwe. Przygotowanie zajmuje mniej niż kwadrans! Wystarczy podsmażyć kilka kolorowych warzyw, dodać burratę i voilà, otrzymujemy danie, które spokojnie mogłoby się pojawić w restauracyjnym menu.

Największą przyjemność chyba sprawił mi fakt, że to danie powstało na wskutek czyszczenia lodówki. Trzy smutne szparagi, burrata z kończącą się datą do spożycia, kilka umierających rzodkiewek… Taki sexy zero waste jest najlepszy, ale umówmy się, burrata jest sexy i jak widać potrafi podkręcić każde danie.

Burratę z grillowanymi warzywami możecie podać jako przystawkę, jako sałatkę czy jako pełnoprawny posiłek po odpowiednim zwiększeniu ilości składników. Ja swoją porcję przygotowałam z kilku sztuk warzyw, dlatego też na potrzeby przepisu zwiększyłam je dwukrotnie – więc danie z przepisu idealnie sprawdzi się jako przystawka dla 2-3 osób.